Restauratie Sint-Pieterskerk van Rotselaar

PROJECT OMSCHRIJVING

De restauratie van deze neogotische Sint-Pieterskerk van Rotselaar is voltooid. De focus van onze expertise en ervaring brengt ons de laatste jaren rond historische panden. De historiek rond deze Romaanse kerktoren moet met de grootste absolutie bewaard blijven. Met deze instelling heeft het kerkfabriek Dream Colour gekozen als partner van de restauratie.

De Sint-Pieterskerk van Rotselaar is één van de eerste kerken op het palmares van architect Joseph Dumont (1811-1859), één der promotoren van de neogotiek in België. Nadat de vorige kerk bouwvallig werd, werd deze afgebroken en mocht Joseph aan een nieuw ontwerp beginnen. om kosten te drukken zijn vooral baksteen en ijzerzandsteen zijn terug gebruikt uit het afbraakmateriaal voor de bouw van de driebeukige “hallenkerk”. Hij zou zeker zeer tevreden zijn met de werken die zijn uitgevoerd door Dream Colour. De plafonds zijn zeker de grootste uitdaging van de restauratie vermits we daarvoor in de hoogte moeten werken. De ijzerzandstenen spitsbogen in het kruisgewelf zijn nu geschildert in een gouden kleur. Ook de kapitelen en andere belangrijke details zijn intussen geschildert. De oude verlichting is verwijderd en nieuwe hedendaagse verlichting is voorzien door andere partners om het geheel mooi uit te lichten.


Om deze complete restauratie goed vast te leggen is beroep gedaan op Refined Retinas uit Lubbeek. Daarom werden er door hun foto’s gemaakt voor en na de werken. Twee mooi reeksen zijn hiervoor bezorgd aan ons, waarvan u een kleine greep kan bekijken bijhorend aan dit project.

Contacteer ons gerust via ons contactformulier indien je een vraag hebt omtrent dit project, of indien je een gelijkaardig project in de stijger staan hebt.

  • Strakke afwerking op maat
  • Eco vriendelijk materialen
  • Van idee tot eindoplossing

De website gebruikt cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.  Meer info